CAKESMASH & SPLASH!

Jullie kindje wordt 1 jaar! Hoera! Tijd voor taart, feest én foto’s! Want zeg nou zelf, dit moment wil je toch vastleggen?

Jullie zoon of dochter is in het afgelopen jaar heel snel groot geworden. Van hulpeloos mensje tot een kleine, misschien al wel lopende dreumes! Kinderen groeien nooit meer zo snel als in het eerste levensjaar, des te meer reden om dit allemaal vast te leggen. Een typisch Amerikaans gebruik is het smashen van een taart, ofwel cakesmash. Kinderen worden gefotografeerd, terwijl ze met hun handjes, voetjes of gezicht wel, in de taart duiken! Het levert vaak leuke, hilarische maar ook wel erg mooie portretfoto’s op van de dreumes. Een ontzettende waardevolle investering voor later! De foto’s zijn natuurlijk ook te gebruiken voor uitnodigingen voor de eerste verjaardag! De meeste dreumessen komen rond de 11 maanden in de studio om foto’s te maken.

Hieronder volgt wat algemene informatie over de cakesmash fotosessie, die bij ons in de studio plaatsvind.

Cakesmash:

Een cakesmash fotoshoot kost bij ons €225,-. Dat is inclusief taart (a €40,-), decoratie, gebruik van het badje en gebruik van kleding wat we in de studio hebben. We hebben geen verschillende pakketten, gewoon 1 prijs. Zo weet iedereen waar die aan toe is. Een cakesmash duurt ongeveer 1,5 uur. Jullie kindje gaat weer schoon naar huis, we hebben alle faciliteiten in de studio om alles weer netjes op te ruimen.

Ik maak altijd in een bepaalde volgorde de foto’s:

 1. Taartfoto’s. Ik maak altijd taartfoto’s voordat de klant er is. Ik bereid alles voor in het decor, maar maak dus ook vast de foto’s van de taart.
 2. Portretfoto’s. Dan maak ik altijd wat portretfoto’s, zodat jullie kindje kan wennen aan mij, het flitsen van de lampen en de (nieuwe) omgeving. Dit kost vaak wat tijd.
 3. Dan is het cakesmash tijd! Ik maak snel wat foto’s van jullie kindje met de taart die dan nog helemaal heel is. Dan mag jullie zoon of dochter helemaal los op de taart!
 4. Heeft jullie kind genoeg van de taart? Dan is het tijd voor het badje! Ik ruim de taartrommel op. terwijl jullie je kindje zover schoonmaken dat hij/zijn in bad kan. Ik maak het badje klaar, zet een ietwat ander decor op, en dan gaan we weer foto’s maken! Het badje duurt meestal niet zo lang, 15 minuutjes ongeveer, de meeste kindjes zijn dan echt wel moe!
schippersfotografie, cakesmash, fotograaf, kids,

Hierna ga ik alle foto’s bewerken, en uiterlijk na 10 werkdagen (maar meestal veel eerder) zijn de foto’s klaar! Het album wat we erbij leveren (20×20 cm) duurt echter wel een paar weken voordat het klaar is. We controleren altijd eerst de kwaliteit van het album voordat het naar jullie toekomt.

We hebben op dit moment 7 thema’s die we aanbieden voor de cakesmash shoots, maar kom gerust zelf met ideeën als er geen thema tussen zit wat bij jullie past. We houden wel van een uitdaging en vinden het juist leuk om samen met jullie de perfecte smash voor jullie kindje te organiseren!

 • Gouden thema: Inclusief gouden 1, gouden ballonnen, gouden vlaggetjes, taart met goud elementen en gouden taartstandaard. Kortom, over de top GOUD!

 • Perzik bloesem thema: Naked cake, perzik kleurige ballonnen, roze pompons en een prachtig kanten gordijn in de achtergrond.

 • Jungle thema: Veel groen, goud en bruin. Veel verschillende ballonnen, vlaggetjes en pluchen jungledieren, inclusief jungle taart.

 • Brandweerthema: Inclusief brandweervlaggetjes, rode en zwarte ballonnen, allerlei brandweerattributen als decor (waar zeker mee gespeeld mag worden) en uiteraard een hele toffe brandweertaart!
 • Ice thema ( lijkt op het frozen disney thema, maar zonder elsa…) ook geschikt voor jongens. Inclusief veel blauwtinten in vlaggetjes en ballonnen, houten kistjes, en een heuse ijsbeer in het decor! Ook hier is de taart inclusief.
 • Boho thema lila: vooral geschikt voor meisjes, denk aan schelpjes, lila achtergrond, kant, beige tinten in het decor, kortom bohemian met kleur!
 • Boho thema beige /bruin: geschikt voor jongens en meisjes. Denk aan bruine achtergrondkleur, beachy stijl, macrame decor, beige ballonnen , kortom vooral voor ouders die van rustige, aardse kleuren houden.

De cakesmash dient minimaal een maand van tevoren geboekt te worden, dit ivm het bestellen van de taart.

De taart: We bestellen onze taart bij onze leverancier:

Cutie Cakes in Wierden. We werken voor onze cakesmash fotoshoots met Leonie. Wilt u een taart bestellen bij iemand anders? Dan halen we €40,- van het tarief af, en neemt u zelf de taart mee.

Splash!

Na de cakesmash vind de splash! plaats. We hebben in de studio een heus badje, waar uw kindje fijn mag spetteren na het eten / smashen van de taart. Het decor van de cakesmash blijft dan staan. Dit levert vaak erg leuke foto’s op. Vooral als er badeendjes bij zijn en bellenblaas!

Vanaf oktober 2022 bieden we ook een melkbadje aan in plaats van het gewone badje met zeep. Dit kost wel €20,- extra als u dit erbij boekt. We gebruiken melk, en nemen met name seizoensfruit om het bad mee te vullen.

Faciliteiten:

We hebben alle faciliteiten om de cakesmash shoot tot een hele leuke ervaring te maken. We hebben een keuken, toilet, commode met alle gemakken in de studio, denk aan handdoeken, billendoekjes & zeep (neutral), dat hoeft u in ieder geval niet mee te nemen. Ook kunt u gebruikmaken van onze koffie en thee faciliteit. Kortom, bijna alles is aanwezig.

Ouders worden ook vies tijdens deze shoot, doordat je je kindje soms moet optillen om decoratie ed te verplaatsen, of om je kindje om te kleden voor het badje. Hou hier rekening mee. Er zit soms veel kleurstof in de taart en met name rood is lastig te verwijderen.

Kleding:

Er hangen verschillende kledingstukken voor zowel jongens als meisjes, meeste in mt 80. Daar kunt u een passend pakje uit kiezen, als u dat zou willen. Neemt u zelf voor de zekerheid ook zeker 2 setjes kleding mee. Ook hebben we voor meisjes nog vele tuturokjes liggen waar gebruik van gemaakt kan worden. Dit is gratis en zit bij de fotoshoot in.

Betaling:

Betaling geschiedt na de shoot in de studio via een betalingslink. Na betaling gaan wij aan de slag met de foto’s. Let op: Er dient een aanbetaling te zijn bij boeking van €50,-, voor onder andere de taart.

Foto’s ontvangen:

We maken gebruik van een galerij systeem, waarbij u na de shoot kunt kiezen uit 10 foto’s die u krijgt bij de cakesmash fotosessie. Mocht u meer foto’s willen, dan zit daar een meerprijs aan vast. Per foto €10,-, Voor alle foto’s, ongeacht het aantal, €99,-. We maken gebruik van Shoots & Goods als galerij systeem. Bij het uitzoeken van de foto’s, kunt u meteen de foto’s downloaden. Uiteraard zijn alle foto’s dan zonder logo en in hoge kwaliteit. Daarnaast kunt u uit verschillende fotoproducten kiezen.

We hebben altijd minimaal 20 unieke extra foto’s in de galerij staan, naast de 10 die je al mocht uitzoeken. Daarnaast bewerken we ook alle foto’s in zwart / wit (want dat vinden wij nou eenmaal heel erg tof 😉 Dus het zal altijd het dubbele aantal zijn. Bij het betalen van het volledige pakket krijg je dus flinke korting!

Ziekte:

Mocht u of uw kind ziek zijn en u wilt de shoot afzeggen, dan proberen we direct een nieuwe afspraak te plannen. Als u op de dag van de shoot afzegt, dan vervalt de aanbetaling, en mag u de taart komen ophalen. Immers, de taart is dan al klaar, en deze moet gewoon betaald worden. Wilt u dan weer opnieuw een afspraak plannen? Dan volgt er eerst weer een aanbetaling van €50,-.

Vragen?

Bij vragen kunt u ons bereiken via de mail: info@schippersfotografie.nl Liever bellen of whatsappen? Dan bel of bericht naar Kim: 0641880164. WhatsApp gaat dan het snelst. Tot ziens in onze studio!

Buitenshoot in de herfst

SPLASH BADJE: