Chateau Wolfenstein

Zo’n mooie locatie! Midden in de ardennen, omringd door alleen maar groen, in een heuvelachtig gebied, doemt na een helling een prachtig oud kasteel op. Het is al lange tijd niet meer bewoond. Dat is te zien aan de vele ramen die dichtgetimmerd zijn. Binnen was voor ons toch een grote teleurstelling, het was volledig gesloopt door vandalen. We hebben gelukkig nog een paar mooie foto’s kunnen maken van de, onder de urbexers, “beroemde” trap. Verder waren er sporen van brandstichting, de keuken was helemaal gesloopt, meubels waren allemaal verdwenen er was totaal geen licht binnen. Tot nu toe wel de moeilijkste locatie ook om foto’s te maken in verband met het gebrek aan licht.

Over het kasteel:

Het kasteel is in de jaren dertig van de vorige eeuw gebouwd. Na de tweede wereldoorlog maakte het kasteel deel uit van een Zwitsers Sanatorium welke oorlogsslachtoffers met tbc behandelde. Het werd zo succesvol, dat in de nabije omgeving een ziekenhuis werd gebouwd om meer patiënten op te kunnen vangen. Het ziekenhuis is ook gesloten inmiddels en is nu een asielzoekerscentrum. Wolfenstein is sinds 1974 geen sanatorium meer, wel werd het daarna gebruikt als verzorgingshuis, maar staat sinds de jaren ’90 leeg, en dat is inmiddels te zien.

Het is een interessante fotoserie geworden, waarbij we voor de tweede keer gebruik hebben gemaakt van onze drone. Met flink wat wind en een klein beetje regen, hebben we toch hele toffe beelden kunnen maken van het kasteel, zowel vanaf de grond als in de lucht. De video kun je hier bekijken: Chateau Wolfenstein . De fotoserie vind je hieronder.