URBEXFOTOGRAFIE

Urbex staat voor urban exploring. Fotografen en andere thrill seekers bezoeken leegstaande panden, in de hoop daar mooie, gave platen te schieten van de binnenkant van het pand. Voor de een telt de geschiedenis mee, voor de ander de tand des tijds, met andere woorden, hoe meer de natuur het pand overneemt, hoe mooier.

Als de deuren openstaan, voelen we ons welkom

We hebben inmiddels veel verschillende locaties bezocht. De een meer bekend als de ander. Soms rijd je er met toeval langs. Altijd behandel je een locatie met respect, je maakt niets stuk en je neemt niets mee. Je laat alles achter zoals je het aangetroffen hebt. Helaas vinden jongeren, junks en vandalen deze locaties ook vaak, en trashen alles. Maar soms, maken ze ook de mooiste kunst…..

De mooiste panden vinden we toch wel in het buitenland, we reizen daarvoor geregeld naar Belgie, omdat dat daar relatief veel leegstand is. In Nederland hebben we overal een bestemmingsplan voor. Legaal is het niet, maar ook niet illegaal. Voor een ‘visit’ bereiden we ons altijd goed voor. Het bezoeken is namelijk niet altijd zonder gevaar. Veel van de panden hebben serieus instortgevaar, zwarte muren van de schimmel of beveiliging. Natuurlijk halen we er ook wel een kick eruit als we zonder kleerscheuren de platen hebben geschoten die we willen hebben.

Persoonlijk maakt het ons niet uit waar we foto’s maken, we houden vooral van detailfoto’s en dat de setting gewoon ‘ruikt’ naar geschiedenis, een verhaal vertelt, storytelling, maar we houden ook van het brute, industriële van oude fabrieken. Met deze werken exposeren we met de mooiste foto’s op dit moment in het ziekenhuis in Almelo (zgt) We zullen daar ‘hangen’ tot medio juli van 2023.

Van sommige panden maken we zulke gave foto’s, dat we ze ook verkopen als digitaal werk in onze webshop. Daarnaast bieden we ons werk ook aan op Werk aan de Muur en Sfeer aan de Muur. Kijk op die pagina voor meer informatie.

Een kleine indruk voor wat we aan foto’s maken in de ‘urbex scene’.

plexiglas, schippersfotografie, kunst, wanddecoratie, bruin, urbex, urban exploring, luxemburg

We maken ook met onze drone videobeelden van de locaties waar we komen.

schippersfotografie, digitale kunst, doel, belgie, werk aan de muur, webshop, graffiti, urbex, urban exploring

urbex, urban exploring, schippersfotografie, digitale kunst,